Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

8 серпня:народний календар і астровісник

Дата: 08.08.2018 08:15
Кількість переглядів: 706

Сьогодні Єрмолая; чекаємо яблучного Спаса, протистоїмо спокусам і вчимося бути гармонійними.

Сьогодні священомучеників Єрмолая, Єрміппа і Єрмократа, ієреїв Нікомідійських. На початку 4 століття за наказом імператора Галерія Максиміана в Нікомідійській церкві було спалено чимало християн. Але трьом чоловікам – Єрмолаю, Єрімпу та Єрмократу вдалося втекти й уникнути немилосердної смерті. Вони переховувались у печерах, але не припиняли навертати народ до християнської віри. Якось до Єрмолая завітав юнак-язичник Пантолеон – майбутній святий великомученик Пантелеймон. Саме Єрмолай і посіяв у язичницькій душі молодого цілителя зерно християнства. Згодом на втікачів донесли, схопили і стратили.

Колись у давнину до Єрмолая прагнули завершити жнива – «прийшов Єрмолай – хліб прибирай». З Єрмолая також починали зривати ранні сорти яблук, але ще не їли їх, особливо жінки, в котрих померли діти. Чекали до яблуневого Спаса.

Цього дня знахарі заготовляли пізні цілющі трави, намагаючись упоратись до обіду. Існувало повір’я, що о цій порі «по зіллю осінні марева йдуть, цілющу силу несуть».

З іменинами вітайте Моїсея і Сергія.

Сьогодні 26-ий місячний день. Його символ – жабеня. Період 8 – 11 серпня (перед сонячним затемненням) надзвичайно важливий і важкий, адже це дні «темного Місяця», Гекати. Знижуються енергетичні резерви організму, критичне сприйняття себе і світу, адекватність оцінок ризиків і небезпек. Тож всіляко уникайте різних небезпек, конфліктних ситуацій, не перевантажуйте себе. В цей період не варто розпочинати і якісь нові важливі проекти, ліпше почекати декілька днів.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1887 – +7,8, а найтеплішим у 2010 – +39,2.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь