Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

8 серпня:народний календар і астровісник

Дата: 08.08.2018 08:15
Кількість переглядів: 744

Фото без опису

Сьогодні Єрмолая; чекаємо яблучного Спаса, протистоїмо спокусам і вчимося бути гармонійними.

Сьогодні священомучеників Єрмолая, Єрміппа і Єрмократа, ієреїв Нікомідійських. На початку 4 століття за наказом імператора Галерія Максиміана в Нікомідійській церкві було спалено чимало християн. Але трьом чоловікам – Єрмолаю, Єрімпу та Єрмократу вдалося втекти й уникнути немилосердної смерті. Вони переховувались у печерах, але не припиняли навертати народ до християнської віри. Якось до Єрмолая завітав юнак-язичник Пантолеон – майбутній святий великомученик Пантелеймон. Саме Єрмолай і посіяв у язичницькій душі молодого цілителя зерно християнства. Згодом на втікачів донесли, схопили і стратили.

Колись у давнину до Єрмолая прагнули завершити жнива – «прийшов Єрмолай – хліб прибирай». З Єрмолая також починали зривати ранні сорти яблук, але ще не їли їх, особливо жінки, в котрих померли діти. Чекали до яблуневого Спаса.

Цього дня знахарі заготовляли пізні цілющі трави, намагаючись упоратись до обіду. Існувало повір’я, що о цій порі «по зіллю осінні марева йдуть, цілющу силу несуть».

З іменинами вітайте Моїсея і Сергія.

Сьогодні 26-ий місячний день. Його символ – жабеня. Період 8 – 11 серпня (перед сонячним затемненням) надзвичайно важливий і важкий, адже це дні «темного Місяця», Гекати. Знижуються енергетичні резерви організму, критичне сприйняття себе і світу, адекватність оцінок ризиків і небезпек. Тож всіляко уникайте різних небезпек, конфліктних ситуацій, не перевантажуйте себе. В цей період не варто розпочинати і якісь нові важливі проекти, ліпше почекати декілька днів.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1887 – +7,8, а найтеплішим у 2010 – +39,2.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь