Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

13 серпня.Народний календар.

Дата: 13.08.2018 08:49
Кількість переглядів: 624

На Іуліти добігає кінця літо; заговляймося на Успенський піст і шукаємо рівновагу. 

Сьогодні мучениці Іулітти Кесарійської – жінки надзвичайно мужньої і сміливої. Іулітта жила за часів імператора Діоклетіана. Вона була багатою вдовою і мала чималі статки. Але один місцевий багатій почав зазіхати на її майно. Він найняв дебелих молодиків (по-нашому тітушок) і розпочав рейдерське захоплення земель і маєтків Іулітти. Жінка звернулася до суду. Якщо ви думаєте, що суд Римської імперії діяв за принципом хто дасть більший хабар той і виграє, то ви помиляєтесь – якби так було, то вся сучасна судова система Європи була б абсолютно недієвою, або базувалась на чомусь зовсім іншому, а не на римському праві. Суд визнав необґрунтованість майнових претензій місцевого олігарха до вдови. Вона виграла суд. Але чолов’яга дістав свій останній козир: мовляв, Іулітта християнка. Християни тоді в Римській імперії були поза законом, тому суд запитав Іулітту, чи то правда, що вона християнка. Жінка підтвердила той факт і тоді в неї забрали не тільки майно, але і життя. Перед смертю вона проявила безпрецедентну витримку, підбадьорюючи інших приречених, серед яких було і чимало жінок.

Сьогодні християни заговлялися на двотижневий Успенський піст, який розпочинається з завтрашнього дня й триватиме до 28 серпня – свята Успіння Пресвятої Богородиці.

З іменинами вітайте Веніаміна, Сергія, Юрія, Івана, Анну, Єлизавету.

Сьогодні 3-ій місячний день. Місяць продовжує своє перебування в Діві. Рівновага духовного і матеріального, «золота середина». Вдалими будуть справи, які вимагатимуть прискіпливої уваги до деталей, дрібниць, але не дайте самоїдству та фанатичному прагненню до порядку взяти над вами гору. Поліпшиться атмосфера в сім’ї, професійному колективі. Пасивність цього дня протипоказана: тільки активність, бадьорість, позитивність і налаштованість на перемогу. Допустимі застілля і помірне вживання алкоголю. Рекомендується робота зі всіма енергіями біополя. В цей час добре розпочинати оздоровчі цикли – вони принесуть максимальну користь. «Все в житті – милость, і все в житті може бути радістю, якщо радісним серцем рівно сприймати те, що дається, і те, що віднімається».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 – 8,6, а найтеплішим у 1946 –  34,4.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь