Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

13 серпня.Народний календар.

Дата: 13.08.2018 08:49
Кількість переглядів: 656

Фото без опису

На Іуліти добігає кінця літо; заговляймося на Успенський піст і шукаємо рівновагу. 

Сьогодні мучениці Іулітти Кесарійської – жінки надзвичайно мужньої і сміливої. Іулітта жила за часів імператора Діоклетіана. Вона була багатою вдовою і мала чималі статки. Але один місцевий багатій почав зазіхати на її майно. Він найняв дебелих молодиків (по-нашому тітушок) і розпочав рейдерське захоплення земель і маєтків Іулітти. Жінка звернулася до суду. Якщо ви думаєте, що суд Римської імперії діяв за принципом хто дасть більший хабар той і виграє, то ви помиляєтесь – якби так було, то вся сучасна судова система Європи була б абсолютно недієвою, або базувалась на чомусь зовсім іншому, а не на римському праві. Суд визнав необґрунтованість майнових претензій місцевого олігарха до вдови. Вона виграла суд. Але чолов’яга дістав свій останній козир: мовляв, Іулітта християнка. Християни тоді в Римській імперії були поза законом, тому суд запитав Іулітту, чи то правда, що вона християнка. Жінка підтвердила той факт і тоді в неї забрали не тільки майно, але і життя. Перед смертю вона проявила безпрецедентну витримку, підбадьорюючи інших приречених, серед яких було і чимало жінок.

Сьогодні християни заговлялися на двотижневий Успенський піст, який розпочинається з завтрашнього дня й триватиме до 28 серпня – свята Успіння Пресвятої Богородиці.

З іменинами вітайте Веніаміна, Сергія, Юрія, Івана, Анну, Єлизавету.

Сьогодні 3-ій місячний день. Місяць продовжує своє перебування в Діві. Рівновага духовного і матеріального, «золота середина». Вдалими будуть справи, які вимагатимуть прискіпливої уваги до деталей, дрібниць, але не дайте самоїдству та фанатичному прагненню до порядку взяти над вами гору. Поліпшиться атмосфера в сім’ї, професійному колективі. Пасивність цього дня протипоказана: тільки активність, бадьорість, позитивність і налаштованість на перемогу. Допустимі застілля і помірне вживання алкоголю. Рекомендується робота зі всіма енергіями біополя. В цей час добре розпочинати оздоровчі цикли – вони принесуть максимальну користь. «Все в житті – милость, і все в житті може бути радістю, якщо радісним серцем рівно сприймати те, що дається, і те, що віднімається».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 – 8,6, а найтеплішим у 1946 –  34,4.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь