Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

Першокласники Житомирщини гратимуться Lego.А уроків небуде?

Дата: 13.08.2018 09:58
Кількість переглядів: 650

Від 1 вересня 2018 р. учні перших класів навчатимуться з використанням популярного серед дітей конструктора LEGO.

Область отримала від The LEGO Foundation більш як 15 000 наборів «6 цеглинок» та 1 237 наборів «LEGO Play Box».

Чи означає це, що звичайні уроки для першокласників будуть скасовані?..

Набори LEGO будуть використовуватись під час навчального процесу в усіх школах Житомирської області. На уроках діти будуть засвоювати нові знання за допомогою гри конструктором. Такий підхід має підвищити інтерес 6-7 річних дітей до навчання та зародити в них бажання вчитися і йти до школи.

Однак це будуть не просто ігри задля забави, а спеціально продумані завдання, які розвиватимуть мислення, навчатимуть працювати в команді та ефективно комунікувати між собою. Техніка «Шість цеглинок» має допомогти дітям розвинути пам’ять і моторику, та пробудити в них вміння творчо мислити. The LEGO Foundation не лише абсолютно безкоштовно надає конструктори всім першим класам, а й допоможе вчителям освоїти методики за якими потрібно використовувати конструктор на уроках в навчальних цілях.

У серпні The LEGO Foundation має проводити 4 тренінги для вчителів перших класів. Ті, у свою чергу, мають розповсюджувати отримані знання серед своїх колег в районі чи місті.

Від Житомирської області таке навчання на тренінгах має пройти 100 вчителів.

МОН України співпрацює з The LEGO Foundation вже 8 років. Протягом цього часу, вони своїми спільними зусиллями намагаються вдосконалити систему освіти в Україні. Всі охочі можуть ознайомитись з електронними посібниками, в яких описано методики, за якими слід працювати з наборами LEGO. На сайті представлено підручник «Гра по-новому, навчання по-іншому» і «Шість цеглинок». «Гра по-новому, навчання по-іншому» являє собою методичку з вправами та іграми. Вони мають сформувати ключові компетентності у школярів. З допомогою процесу гри учень розвиває 5 основних напрямків: креативність, когнітивний, фізичний, соціальний і емоційний розвиток.

Другий посібник описує методику “Шість цеглинок”. В ньому наведені завдання у формі гри, для виконання яких потрібно використовувати набір з цих самих 6 цеглинок LEGO DUPLO. Цеглинки в наборі мають різний колір червоний, оранжевий, жовтий, зелений, блакитний і синій. Кожен педагог і учень повинен мати свій набір цеглинок, щоб мати змогу виконувати завдання індивідуально. В посібнику наведені завдання, які педагоги можуть використати на своїх уроках.

Наприклад: розмістити елементи конструктору на аркуші та намалювати їм необхідні деталі, уявити цеглинку частиною нереальної вигаданої тваринки, рослини або споруди, побудувати вежу в хаотичному порядку, де цеглинки будуть врівноважувати одна іншу та разом утримувати імпровізовану вежу. Посібники також мають наведені рекомендації, яких потрібно дотримуватись вчителям під час навчання учнів. Нововведення покликані зробити процес навчання маленьких школярів більш цікавим та значно продуктивнішим. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь