Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

Сьогодні 15 серпня Стефана-отавника;передбачаємо погоду на вересень

Дата: 15.08.2018 08:13
Кількість переглядів: 762

Фото без опису

Сьогодні Стефана-отавника; передбачаємо погоду на вересень і чи нас кличе у мандри дорога 

Минув Перший Спас, ми на екваторі серпня і сьогодні в нас першомученика Стефана. Цей святий – перший християнський мученик, що походив з єврейської діаспори. За проповідь християнства його згідно з рішенням суду Синедріона забили до смерті камінням. Сталося це приблизно в 33 – 36 роках. Одним із тих, хто підтримав жорстоке убивство Стефана, був Савл – майбутній першоверховний апостол Павло. Головним джерелом відомостей про служіння і мученицьку кончину Стефана є книга Діянь святих Апостолів. У християнській церкві першомученик Стефан вшановується як святий, архідиякон і апостол від сімдесяти. Святого зображають на іконах з каменем на голові, іноді на плечах, і з пальмовою віттю в руці, що символізує перемогу над смертю. До першомученика Стефана звертаються з молитвою під час гонінь, переслідувань, а також просячи про навернення рідних і близьких до Бога.

На Стефана починали косити отаву – нову траву, яка встигла нарости після скошеної. «З’явилась отава – для сіна прибава». За цим днем передбачали погоду на вересень.

З іменинами вітайте Стефана, Василя, Платона.

Місяць у Терезах. Сьогодні 5-ий місячний день, який пов’язаний з серйозним плануванням чого завгодно: подорожей, навчання, особистого життя, концепції розвитку бізнесу тощо. Люди цього дня бувають примхливими, норовливими і не такими, якими б ми хотіли їх бачити, але не варто забувати, що й ми самі – не свята бездоганність. Постувати і голодувати не бажано, так само, як і вирішувати складні фінансові питання. Не бійтеся виявляти почуття й емоції. Думайте про майбутнє, плануйте, прикидайте що й як зробити краще. Добре, коли сниться дорога – це вказує на ваш внутрішній розвиток. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 – +6,2, а найтеплішим у 2008 –  +35,4.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь