Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

ІВАННА СМАЧИЛО: СЬОГОДНІ БЛИЗЬКО 70% ДІТЕЙ СТИКАЮТЬСЯ З БУЛІНГОМ

Дата: 15.08.2018 08:15
Кількість переглядів: 689

Фото без описуФото без опису

ІВАННА СМАЧИЛО: СЬОГОДНІ БЛИЗЬКО 70% ДІТЕЙ СТИКАЮТЬСЯ З БУЛІНГОМ

Про те, що таке булінг, як його попередити та куди звертатися у разі цькування у школі розповіла заступник Міністра юстиції України Іванна Смачило в ефірі телеканалу «UA:ПЕРШИЙ».

Вона повідомила, що Міністерство юстиції в межах проекту «Я маю право!» розпочало інформаційну кампанію #СтопБулінг для дітей та їхніх батьків. Кампанія відбувається за підтримки МФ «Відродження»  та у співпраці з Національною поліцією України.

«Булінг – це агресивна, свідома, вкрай негативна  поведінка дитини чи групи дітей відносно іншої дитини чи групи дітей, яка супроводжується психологічним та фізичним насильством. Найбільш вразлива категорія постраждалих від цькування – діти шкільного віку, підлітки. Сьогодні близько 70% дітей стикаються з булінгом. Саме тому, що ми маємо таку сумну статистику, Мінюст виступив з ініціативною проводити в межах проекту «Я маю право!» загальноукраїнську кампанію #СтопБулінг», – зазначила Іванна Смачило.

Заступник Міністра наголосила, що завдання кампанії – надати інформацію дітям, як себе поводити у разі цькування, а також пояснити батькам, як виявляти, що дитина є жертвою булінгу та як реагувати на випадки цькування.

Іванна Смачило наголосила: «Дуже часто і жертви, і свідки булінгу не знають, куди їм звертатися за допомогою, куди звертатися за захистом і саме жахливе, що частина цих дітей соромиться про це говорити або ж вважає булінг нормою».

Зважаючи на це, в межах кампанії буде роз’яснено, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком цькування. І дитина, і дорослий зможуть зателефонувати до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 та отримати там поради і правовий захист.

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/uapershiy-zastupnik-ministra-yustitsii-ivanna-smachilo-pro-pochatok-informatsiynoi-kampanii-stopbuling-dlya-ditey-ta-ih-batkiv

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь