Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

16 серпня:Антонія-вітровія

Дата: 16.08.2018 08:50
Кількість переглядів: 649

Фото без опису

Сьогодні Антона-вітровія; прогнозуємо погоду в жовтні та комунікуймо, танцюючи.

Сьогодні преподобного Антонія Римлянина. За цим днем прогнозували погоду в жовтні. Наші пращури казали: «Антон на жовтень дивиться». На Антона сміливці виходили на перехрестя «вихори стерегти». Треба було чатувати, коли з’явиться вихор – закружляє, завіє, піднімаючи вгору землю та пил і хутко встромити в його самісінький центр ножа. Лівою ж рукою треба було тримати за шию півня, бажано чорного (обряд, по правді кажучи, до болю схожий на чаклунство вуду). Діючи таким чином, можна було запитати у вихру й отримати достеменну відповідь, якою буде зима. Втім, були й інші прикмети, за якими можна було дізнатися про майбутню погоду: «Вітер з вихорами – на сніжну і морозну зиму». Коли ж цього дня по полудні розпочинався дощ – то він міг йти майже три дні. Про хлопчика, народженого на Антона-вітровія, казали, «що в нього вітер в голові віятиме», тобто виросте він непосидючим, неспокійним і дуже діяльним. Коли ж вітру цього дня не було, про народженого казали: «з виду тихий, але вихори в ньому кружляють…»

Іменинники сьогодні Антон, В’ячеслав, Микола, Ражден.

Сьогодні 6-ий місячний день, Місяць у Скорпіоні. Як віщують зорі, день позитивний в усіх відношеннях. Коли ж нічого позитивного навколо себе ви не побачите, а таке теж може трапитись, то самі станьте позитивним елементом цього дня. Чудовий час для будь-якої комунікації. Можете дозволити собі навіть трішечки посперечатися. Ці дні варто провести у помірному фізичному навантаженні. Займайтеся невеликими домашніми справами, відпочивайте, але відпочинок має бути активний: прогулянка, невеличка подорож, заняття спортом, танці на вечірці. Добре займатися будь-якою дихальною гімнастикою. Тож живіть, не тужіть і горя не знайте!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1965 – +8,6, а найтеплішим у 2008 –  +36,2. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь