Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

Сьогодні,17 серпня преподобномучениці Євдокії, яку в народі називали Явдохою-Сіногнійкою.

Дата: 17.08.2018 08:43
Кількість переглядів: 601

Сьогодні Явдохи-Сіногнійки; що в серпні вродить, то в лютому не зашкодить.  

Сьогодні преподобномучениці Євдокії, яку в народі називали Явдохою-Сіногнійкою. Зазвичай, на Явдохи сіно було вже скошено, але його треба було ще заховати – чи то в клуню, чи то на горище. Селяни поспішали впоратися до Явдохи, адже о цій порі могло серйозно задощити, а сіно підгнити. А ще на Явдохи збирали пізню лісову малину і останні огірки. Батьківщина огірка – субтропічні регіони Індії та Китаю. В Індії огірки ростуть у лісі, в‘ючись по стовбурах дерев наче ліани. В Україні цей овоч відомий з ХVІІ століття (набагато раніше ніж помідори). Козаки вживали огірки як свіжими, так і консервованими – солили на зиму в бочках. Їли з м’ясом, рибою, і просто з хлібом. Огірок – єдиний з овочів, плоди якого ми їмо в зеленим, недозрілим. А ще він найдієтичніший з усіх дієтичних продуктів, адже на 95-98 % складається з води. Але і відсотки, що залишилися, недаремні – огірок є джерелом цінних лужних солей, які здатні уповільнювати процеси старіння, утворення каменів в нирках і печінці тощо.

Іменинники сьогодні Іван, Михайло, Семен, Дмитро, Євдокія. 

Сьогодні 7-ий місячний день, його символ – червоний голосистий Когут. Активний і вдалий день для всіх порядних людей. Зорі протегуватимуть тим, хто сповідує шляхетність, великодушність і справедливість. Час емоційної відкритості та вразливості, налаштованості на емоційний контакт, коли майже хворобливо сприймається душевна черствість і холодність, особливо з боку близьких і рідних. Тож будьмо чуйними! Сьомий місячний день – день молитви і роботи зі словом. Коли ж ви не можете вправно ним володіти, ліпше мовчати, адже відомо, що слово не горобець: вилетить – не впіймаєш, пурхатиме й цвірінчатиме на весь світ. У їжі табу на яйця і м’ясо птиці. Налягайте на садовину і городину.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 – +8,8, а найтеплішим у 2008 –  +35,5.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь