Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

21 серпня- Ємиляна; завбачаємо погоду в січні, рахуємо горіхи та будимо інтуїцію.

Дата: 21.08.2018 08:13
Кількість переглядів: 615

Фото без опису

Сьогодні святителя Ємиліана, сповідника, єпископа Кизичеського. Цей святий жив у IХ столітті за часів імператора-іконоборця Льва-Вірменина. Якось той покликав усіх єпископів до палацу й почав «настійно пропонувати» відмовитися від шанування святих ікон. Багато хто зі священнослужителів лише мовчки схилив голови перед правителем, лише Ємиліан зауважив, що подібні питання вирішуються виключно духовними особами в стінах Церкви, а не світською владою в імператорському палаці, і що імператору не варто втручатися в справи Церкви. Подібна ремарка не сподобалась імператору й єпископа відправили на заслання, де він і помер.

На Ємиляна завбачували, яким буде січень. Якщо цього дня буде сонячно і спекотно – січень буде ясний та морозний. Коли ж ітиме дощ і буде хмарно – тоді в січні теж очікуй опадів. Дивились на горобину: багато ягід – осінь буде дощовою, а якщо мало – сухою. Багато горіхів – на голодний рік.

Іменинники сьогодні Григорій, Герман, Мирон, Леонід.

Сьогодні 10-ий і 11-ий місячні дні. Місяць у Козерогу. Символом дня є Водограй, пов’язаний з енергією, яка переповнює нас у цей час і який нагадує про духовну самостійність. День одкровень і пробудження інтуїції. Сприятливий для будь-якої доброї справи, особливо для навчання, набуття знань, здачі іспитів. Будівництво, розпочате цього дня буде швидким і якісним. Хворі відчують поліпшення стану, біль попустить. Уникайте будь-якого перевантаження. Сприятливий день для зачаття. Зачата цього дня дитина впродовж життя знаходитиметься під потужним захистом пращурів, роду і буде затятим мандрівником. Голодування протипоказане.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1908 – 7,3, а найтеплішим у 1946 –  36,2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь