Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

Стратегія комунікації, або Як активізувати молодь громади

Дата: 25.08.2018 13:04
Кількість переглядів: 808

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

На тренінгу «Підготовка плану реалізації стратегії комунікацій» фахівці житомирських ОТГ зі зв’язків з громадськістю разом із Дмитром Клименком, радником з комунікацій Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, підготували три плани реалізації стратегії.

«У липні ми організовували навчання з розробки комунікаційних стратегій для моїх колег, фахівців із комунікацій. Сьогодні ж підготували плани реалізації цих стратегій. Таким чином, на тренінгу відпрацювали алгоритм написання програмних документів для того, щоб громади могли створювати їх самостійно», - розповів Дмитро Клименко, радник з комунікацій Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

На тренінгу учасники розглянули питання активізації молоді в громаді, створення молодіжної громадської організації та монетизації туризму в громаді. Команда фахівців Попільнянської, Овруцької, Семенівської громад та Олена Коваленко, представниця Омбудсмена у Житомирській області, розробили ідеї та цикли заходів для залучення молоді до розвитку та управління громадою.

Ключова мета цього плану дій – створити сприятливе середовище у громаді для реалізації ідей, проектів та розвитку потенціалу молоді. Спочатку команда вирішила провести дослідження молодіжного середовища та визначити потреби та проблеми молоді громади.

«Ми запланували організацію молодіжного фестивалю, на якому маємо провести опитування, попрацювати із фокус-групою та залучити активних школярів та студентів до волонтерської роботи. Зібрана інформація допоможе нам проаналізувати потреби молодих людей», - наголосила Ірина Солом’яна, фахівець Семенівської ОТГ.

Наступним етапом роботи команда визначила створення школи неформальної освіти, яка допоможе активним мешканцям громади здобути необхідні знання. Після цього сформовану команду молоді залучать до роботи над розвитком громади у різних сферах.

«Пошук ідей розвитку територій у рамках громадського бюджету, трансформація дозвілля громади, формування молодіжних громадських організацій, молодіжних рад та створення молодіжних центрів – усі ці проекти та заходи відбудуться лише за участі активної молоді», - переконана Вікторія Загоровська, фахівець Олевської ОТГ.

В результаті реалізації плану заходів стратегії, команда бачить активну, консолідовану та прогресивну молодь, яка розвиває громаду. Інші команди за час навчання також підготували плани реалізації стратегій комунікації у сфері створення громадських організацій та монетизації туризму. Загалом на тренінгу працювали представники 9 громад та фахівці партнерських організацій.

Нагадаємо, що Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, реалізовує пакет заходів «Розвиток людського потенціалу: кадрова політика ОТГ», елементом якого є налагодження молодіжної політики в громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь