Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

27 серпня:Міхея; куди вітер віє і про що треба мовчати.

Дата: 27.08.2018 08:10
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

Сьогодні Міхея; куди вітер віє і про що треба мовчати.

Сьогодні згадуємо Феодосія Печерського (перенесення мощей) і пророка Міхея, одного з «малих пророків». Міхей є автором Книги пророка Міхея, шостої, серед книг «малих пророків». Він першим попередив, що Юдея буде зруйнована через недалекоглядність і велику гріховність її релігійних і політичних діячів. Але, в його пророцтві, так само як і в пророцтві Ісайї, світиться надія на спасіння – появу Месії. Пророк Міхей вирізняється з-поміж інших пророків ще й тим, що наголошує передовсім на етичній сутності юдаїзму. «О людино! Сказано тобі, що таке добро і чого вимагає від тебе Господь: діяти справедливо, любити справи милосердя і смиренному ходити перед Богом твоїм», - саме так розумів смисл людського життя пророк Міхей.

У давнину на Міхея вшановували каменярів – будівничих храмів і церков. Щодо погоди, то буря цього дня віщувала непогідний вересень, натомість сонячна днина з лагідним вітерцем – сонячний і теплий перший місяць осені. А ще сьогодні останній день Успенського посту – завтра велике дванадесяте свято – Успіння Пресвятої Богородиці.

З іменинами вітайте Матвія, Олексія, Володимира, Єву, Євдокію.

Сьогодні 16-17 місячні дні. Тихо-мирно пережили повню і «довгі» вихідні, які так несподівано, і як завжди швидко закінчилися, тож нумо до праці! Місяць перебуватиме у замислених загадкових Рибах, тому надмірна балаканина цього дня буде недоречною. Всюди має панувати гармонія. Уникайте дисонансів і надмірностей. Бажане помірне фізичне навантаження, світлі позитивні думки, слова, що не розходяться з ділом, вчинки, що несуть тільки добро. Для надважливих справ день не дуже вдалий, а от для мілких – саме враз. Можливі нові пригоди і перемоги, але вони ж принесуть і нові проблеми. Всіляко уникайте ризиків.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1973 – +6,4, а найтеплішим у 1943 –  +33,3.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь