Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

27 серпня:Міхея; куди вітер віє і про що треба мовчати.

Дата: 27.08.2018 08:10
Кількість переглядів: 642

Фото без опису

Сьогодні Міхея; куди вітер віє і про що треба мовчати.

Сьогодні згадуємо Феодосія Печерського (перенесення мощей) і пророка Міхея, одного з «малих пророків». Міхей є автором Книги пророка Міхея, шостої, серед книг «малих пророків». Він першим попередив, що Юдея буде зруйнована через недалекоглядність і велику гріховність її релігійних і політичних діячів. Але, в його пророцтві, так само як і в пророцтві Ісайї, світиться надія на спасіння – появу Месії. Пророк Міхей вирізняється з-поміж інших пророків ще й тим, що наголошує передовсім на етичній сутності юдаїзму. «О людино! Сказано тобі, що таке добро і чого вимагає від тебе Господь: діяти справедливо, любити справи милосердя і смиренному ходити перед Богом твоїм», - саме так розумів смисл людського життя пророк Міхей.

У давнину на Міхея вшановували каменярів – будівничих храмів і церков. Щодо погоди, то буря цього дня віщувала непогідний вересень, натомість сонячна днина з лагідним вітерцем – сонячний і теплий перший місяць осені. А ще сьогодні останній день Успенського посту – завтра велике дванадесяте свято – Успіння Пресвятої Богородиці.

З іменинами вітайте Матвія, Олексія, Володимира, Єву, Євдокію.

Сьогодні 16-17 місячні дні. Тихо-мирно пережили повню і «довгі» вихідні, які так несподівано, і як завжди швидко закінчилися, тож нумо до праці! Місяць перебуватиме у замислених загадкових Рибах, тому надмірна балаканина цього дня буде недоречною. Всюди має панувати гармонія. Уникайте дисонансів і надмірностей. Бажане помірне фізичне навантаження, світлі позитивні думки, слова, що не розходяться з ділом, вчинки, що несуть тільки добро. Для надважливих справ день не дуже вдалий, а от для мілких – саме враз. Можливі нові пригоди і перемоги, але вони ж принесуть і нові проблеми. Всіляко уникайте ризиків.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1973 – +6,4, а найтеплішим у 1943 –  +33,3.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь