Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

Народний аматорський хоровий колектив Будинку культури села Броницька Гута

Дата: 27.03.2023 16:27
Кількість переглядів: 194

Народний аматорський хоровий колектив Будинку культури села Броницька Гута


           Хоровий колектив, постійним керівником якого є Валерій Примак, створений у 1987 році в селі Броницька Гута. В його складі -  чудові чоловіки з поетичними серцями, та жінки, яких по праву можна назвати Берегинями української пісні, національної культури і духовності.

За час своєї творчої діяльності, колектив неодноразово реорганізовувався. Після аварії на чорнобильській АЕС, в зв'язку з виїздом до інших місць проживання багатьох провідних співаків - чоловіків, хоровий колектив, щоб продовжити своє існування став тільки жіночим.


     На сьогоднішній день народний аматорський хоровий колектив функціонує в повному складі, до жіночого вокального ансамблю знов приєднався чоловічий склад ставши одним з найкращих хорів Звягельського району.


     Безперечно, колектив має звання багатьох фестивалів, дипломи, подяки. Але, найвища нагорода - визнання своїх слухачів, особливо на концертах перед сільськими жителями.

Своєю неповторністю аматори завдячують натхненню та високій професійності художнього керівника - заслуженого працівника культури України Валерія Примака.

 Музичний матеріал народного аматорського хорового колективу багатий та різноплановий. Він включає в себе обробки народних пісень місцевого регіону, відтворюючи його колорит. В репертуарі хору ліричні, жартівливі, танцювальні, хорові пісні. Характерною рисою колективу є використання різнобарвного тембрового звучання, притаманного саме цій місцевості.


   Підсумками творчої діяльності народного аматорського хорового колективу "Броничани" Будинку культури села Броницька Гута є неодноразові досягнення відзначенні подяками, дипломами обласних, міжрегіональних та районних фестивалів та конкурсів.


    У 2015 році колектив є учасником обласного фестивалю, присвяченого пам'яті А. Пашкевича "Мамина вишня" (м. Баранівка).


    У 2016 році хоровий колектив є учасником телевізійного проекту музичної програми на Першому Національному телеканалі "Фольк-music". Протягом всього 2016 року відбувалося незалежне голосування на краще виконання української пісні, в результаті народний аматорський хоровий колектив "Броничани" Будинку культури села Броницька Гута переміг у сезоні 2016 року з піснею "Ой гоп в нашій хаті". У цьому ж році хор отримав запрошення та здійснив творчу поїздку до смт. Делятин Івано-Франківської області, де виступав з концертами до Дня Незалежності.
   26 квітня 2017 року колектив взяв участь у VIII Всеукраїнському фольклорно-етнографічному фестивалі імені Василя Верховинця "Золоті ключі" в місті Ірпінь Київської області. На даному фестивалі  нагороджений відзнакою - дипломом ІІ ступеня в номінації "хорові колективи",  а жіноча група хору "Броничани" - дипломом ІІІ ступеня в номінації "ансамблі народної пісні". На цьому ж фестивалі нагороджені грамотою за підтримку та розвиток українського мистецтва.
   Впродовж багатьох років захоплює високий професіоналізм хору, гармонійне співзвуччя голосів, тонкий ліризм і надзвичайна задушевність в співі. Велика робота ведеться по підбору репертуару: пошуку та відтворенні загублених пісень рідного села, твори відомих композиторів переплітаються з творами місцевих авторів. І саме завдяки прекрасним, закоханим в пісню людям та неперевершеним обробкам творів керівником, багато народних пісень народилося знову.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь