Офіційний сайт Городницької селищної ради

Житомирська область, Звягельський район

Інформація щодо належного поводження з небезпечними відходами,які утворюються внаслядок лікування пацієнтів хворих на гостру респіраторну хворобуCOVID-19.

Дата: 02.09.2020 12:19
Кількість переглядів: 519

 
Фото без опису
Інформація щодо належного поводження з небезпечними відходами, які утворюються внаслідок лікування пацієнтів, хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19.
 
Департаментом екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації надано роз’яснення щодо належного поводження з небезпечними відходами, які утворюються внаслідок лікування пацієнтів, хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19.
 
Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.02.2020 №521 «Про внесення зміни до Переліку особливо небезпечних, небезпечних інфекційних та паразитарних хвороб людини і носійства збудників цих хвороб», гостру респіраторну хворобу COVID-19 віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб.
 
Відходи, які утворюються внаслідок лікування пацієнтів, хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, є небезпечними та на них розповсюджуються всі вимоги до небезпечних відходів.
 
Відповідно до статті 1 Закону України «Про відходи», небезпечні відходи – це відходи, що мають такі фізичні, хімічні, біологічні чи інші небезпечні властивості, які створюють або можуть створити значну небезпеку для навколишнього природного середовища і здоров’я людини та які потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними.
 
Особам, як перебувають на самоізоляції чи мали контакт із хворими людьми, рекомендовано такі відходи складати в два пакети, щільно їх зав’язувати і витримувати в домашніх умовах не менше 72 годин, після чого їх можна викинути у загальний контейнер муніципальних відходів.
 
Для усіх інших громадян використані маски та рукавички достатньо скласти в один пакет, щільно його зав’язати і також витримати в домашніх умовах не менше 72 годин, після чого – викинути у загальний контейнер муніципальних відходів.
 
Також, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України надало роз’яснення щодо дій у разі виявлення стихійних звалищ із великою кількістю медичних відходів.
 
В першу чергу, якщо побачили звалище медичних відходів, потрібно зафіксувати його на мобільний пристрій, установити геолокацію та повідомити про факт комунальне господарство;
 
– Державну екологічну інспекцію України, зателефонувавши за номерами: +38 (044) 521-20-38, 38 (044) 521-20-40, або надіслати інформацію на e-mail: info@dei.gov.ua;
 
– скористатись електронним сервісом Міндовкілля «Екомапа» (https://ecomapa.gov.ua/);
 
– звернутися до органу місцевого самоврядування
 
Отримана інформація буде використана для ліквідації сміттєзвалищ ВПЖКГ.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь